Widgets

iWatch: Jam tangan pintar Apple

Monday, January 13, 2014

Pada tahun lepas dapat disaksikan banyak syarikat peranti mengeluarkan jam pintar mereka. Kini Apple juga turut dipercayai sedang giat merancang untuk pengeluaran jam tangan pintar mereka yang yang dipanggil iWatch. Untuk pengetahuan jenama ini telah berdaftar  di beberapa negara. Jam tangan pintar iWatch menggunakan iOS 7 sebagai sitem operasi.

Dalam konsep rekabentuk ini diperhatikan ianya sama seperti peranti Apple yang lain. Menurut perekanya Martin Hájek, dia membuat keputusan rekabentuk dengan berpegang kepada konsep realistik. Hal ini kerana peranti organik perlu serasi dengan manusia. Jam tangan pintar iWatch ini mempunyai paparan melengkung yang besar dan badannya diperbuat daripada aluminium dan Kevlar.


Spesifikasi jam tangan pintar iWatch juga sangat terbaik kerana ia dilengkapi dengan Wi-Fi dan Bluetooth, disamping mempunyai kapasiti simpanan 32 GB. Ia juga dilengkapi kamera bagi membolehkan pengguna membuat panggilan video. Jam tangan pintar iWatch juga dipercayai dilengkapi dengan Siri, supaya anda boleh berinteraksi dengan ia hanya menggunakan arahan suara sahaja. jam iWatch boleh menjejaki tingkah laku pemilik dan memberikan maklumat ini pada iPhone atau iPad anda. Adakah ia akan menjadi realiti sama-sama kita nantikan.0 comment:

Post a Comment

 
Kisah Gajet © 2012 | Designed by Capik