Tingkatkan Trafik Secara Mendadak Dengan asiafans.net

Friday, September 07, 2012

banner
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca Kisah Gajet. Hari ini aku tak nak bercerita mengenai gajet tetapi ingin bercerita mengenai traffic exchanger tools servis buatan anak Malaysia dari asiafans.net yang mampu meningkatkan trafik anda dengan mendadak. Selain itu, ia juga boleh digunakan untuk menambah like di FB fanpages, follow Twitter dan Google+ dan juga Youtube viewers.

Cara menyertai asiafans.net
1. Buka laman asianfans.net
2. Tekan “register” seperti gambar dibawah


3. Isi borang yang dipaparkan seperti gambar dibawah kemudian tekan “register”


4. Selepas mendaftar, buka emel anda untuk membuat pengesahan daripada asiafans.net untuk menjadi pengguna yang sah.

Cara untuk menggunakan asiafans.net

1. Buka laman asianfans.net
2. Dapatkan coin dengan melakukan task-task yang diberikan seperti gambar dibawah3. Pilih task yang ingin dilakukan. Lagi banyak task yang anda lakukan, lagi banyak coin yang anda akan dapat.4. Setelah mengumpul coin, anda tekan “add site” di menu sidebar bahagian kiri seperti gambar di bawah.


5. Pilih site yang anda ingin promosikan dengan mengisi borang yang dipaparkan6. Untuk ruangan coin, anda letakkan maximum coin bagi sesuatu link/task yang anda isi. Contohnya, coin anda ada 100 letaklah 50.
7. Untuk ruangan CPC, bergantung kepada anda untuk memberikan coin kepada mereka yang melakukan task anda dengan menekan klik/like/follow. Contohnya anda letak 2 bagi 50 maximum coin maka anda boleh dapat 25 klik/like/follow. Anda digalakkan untuk meletakkan CPC yang tinggi bagi meningkatkan keberangkalian untuk blog/link anda di klik/di layari. Hal ini kerana keutamaan akan diberikan kepada sesiapayang meletakkan CPC yang tinggi.
8. Kemudian tekan “add site” apabila mengisi borang seperti dibawah.

Terdapat 3 cara untuk mendapatkan coin selain melakukan task.
1. Buat entry khas untuk mempromosikan tools “traffic exchanger” didalam blog anda. Kemudian informkan kepada admin didalam ruangan “contact”. Secara automatik blog anda akan disenaraikan didalam bloglist dan anda akan mendapat 500 coin + VIP membership untuk 30 hari bagi 50 pengguna yang terawal.
2. Invite blogger lain mendaftar di asiafans.net dengan menggunakan referrer link dan meletakkan banner “traffic exchanger” didalam blog anda. Link referrer/HTML code boleh didapati dekat sidebar yang bertulis “promote site”. Anda akan mendapat 300 coin bagi setiap yang berdaftar di referrer link anda. Tetapi berkemungkinan nilai coin akan dikurangkan kerana ia terlalu besar.
3. Beli coin dengan menggunakan paypal/Maybank jika anda merasakan ia sangat berbaloi. Untuk membeli anda cuma perlu tekan menu bar yang bertulis “buy coin”. Harga bagi coin yang ditawarkan juga berpatutan dan anda pasti tidak menyesal kerana ia begitu berbaloi-baloi.

Backlink Booster


Backlink booster digunakan untuk ping site anda ke search engine supaya ia memudahkan blog anda dicari. Backlink booster juga sangat berkesan dan anda juga akan dapat backlink hasil ping yang dilakukan. Anda cuma memerlukan 500 coin untuk mengaktifkan backlink booster. Hanya sekali sahaja ia boleh digunakan dan amatlah rugi jika anda tidak menggunakannya.Anda cuma perlu mengisi borang seperti gambar diatas dan yang paling penting dibahagian description dan keywords, anda perlu mengisi dengan betul agar ia memudahkan blog anda dicari oleh search engine. Contoh keywords bagi blog Kisah Gajet: gajet, konsep, video, info, dokumentari, (hanya boleh diisi tidak lebih 150 huruf perkataan dan dipisahkan dengan koma)
Jika terdapat sebarang pertanyaan boleh komen disini atau bertanya terus kepada admin di laman asiafans.net
Diolah dan gambar dari mksyahir dan anda dialu-alukan untuk copy paste dengan syarat jangan lupa dikreditkan kepada Kisah Gajet dan mksyahir.

Wikipad: Tablet Permainan konsol mudah alih


Wikipad ialah tablet permainan konsol mudah alih yang memberi sepenuh hiburan dengan ciri-ciri terkini dan spesifikasi yang dipertingkatkan termasuklah pengawal gamepad, skrin bersaiz 10.1 inci, casis ultra yang ringan, pemproses quad-core Nvidia dan versi antena 3G. Selain itu, ia turut menginteragasikan Android bagi membolehkan ia berfungsi seperti tablet lain.Wikipad juga boleh memuat turun permainan dari Nvidia's Tegra Zone store, Google Play dan platform PlayStation Mobile. Pengawal gamepad Wikipad memiliki ciri yang unik iaitu mempunyai dua batang analog, pad berarah dan empat butang. Ini membuatkan ia kelihatan sama seperti pengawal PlayStation 3 dan Xbox 360.
Kini secara rasminya Wikipad akan dijual dengan harga $499 bermula pada 31 Oktober. Untuk mengetahui lebih lanjut boleh ke laman Wikipad.Hyper-Matrix: Dinding Bergerak


Firma Media Jonpasang melakukan kerjasama dengan Hyundai untuk mewujudkan Hyper-Matrix iaitu dinding bergerak yang sebenarnya terdiri daripada beribu-ribu kiub bermotor bagi mewujudkan rasa tekstur dan pemasangan yang sangat besar sehingga mencapai 180 darjah.

Apabila pembentangan Hyper-Matrix bermula, kiub 1 kaki bergerak bersama-sama dalam corak pixelated sebelum menunjukkan unjuran filem yang memaparkan kaitan Hyundai dalam multimedia dan landskap. Sangat menakjubkan apabila projektor memaparkan imej kepada kiub yang meningkatkan rasa 3 dimensi.


Sila tonton video dibawah untuk melihat bagaimana Hyper-Matrix dihasilkan.

Video: Adakah iPhone 5 ialah iPad Mini ?


Terdapat beberapa khabar angin yang mengatakan bahawasanya iPad Mini adalah iPhone 5. Jadi untuk mengetahui kebenaran silalah tengok video dibawah. Di dalam video tersebut juga menunjukkan beberapa ciri-ciri konsep yang mungkin terdapat didalam iPhone 5 iaitu pengecasan tanpa wayar, pengimbasan cap jari dan versi terkini Siri yang boleh berkomunikasi dengan mesin pintar lain di seluruh dunia.Instacube: Bingkai Gambar Digital Untuk Gambar Instagram

Thursday, September 06, 2012
Bingkai gambar digital sangat kurang popular digunakan di Malaysia, tapi jika anda adalah seorang penggemar Instagram. Ia amat berbaloi untuk dimiliki. Hal ini kerana, Instacube ini akan memaparkan segala gambar yang terdapat didalam akaun Instagram anda.


Instacube adalah bingkai gambar digital bersaiz 7.66 inci yang dilengkapi skrin sentuh. Instacube akan memaparkan gambar Instagram anda dalam 600 x 600 piksel resolusi. Anda juga boleh terus menghantar gambar ke Instacube dengan menggunakan hashtags. Instacube beroperasi di peranti Android.

Untuk maklumat lanjut mengenai Instacube boleh ke laman Kickstarter.


Bracer of Battery Life +2: Gelang Pengecas Bateri


Telefon bimbit adalah keperluaan dalam aktiviti seharian. Dengannya kita mampu untuk menghiburkan diri dengan mendengar muzik, menonton video, bermain game dan melayari internet atau laman sosial. Tapi perkara yang membuatkan mood kita terganggu ialah apabila telefon bimbit kehabisan bateri. Hal ini kerana kita akan membataskan had penggunaan telefon bimbit dalam sesuatu perkara.

Kini ia bukan masalah besar lagi, dengan adanya gelang pengecas bateri iaitu Bracer of Battery Life +2 ia mampu mengecas bateri telefon bimbit anda dimana jua anda berada tanpa memerlukan tenaga elektrik. Ia juga sangat sesuai bagi sesiapa yang suka mengembara, berkhemah, mendaki gunung dan segala aktiviti di tempat yang tidak mempunyai tenaga elektrik dalam jangka masa yang lama.Berikut adalah spesifikasi Bracer of Battery Life +2

Ciri-ciri:
 • Litium ion Bateri boleh dicas semula (1,500 mah, 5.5V)
 • Kapasiti: 1500 mah, 5.5V
 • Input: DC 5V
 • Petunjuk LED - Kuasa-On dan 4 Tahap Meter Kuasa
 • Pada reka bentuk butang Hidup / Mati
 • Dimensi: 256 x 34 x 12mm (lebih kurang)
 • Berat: 82g
Penyambung:
 • iPhone & iPod
 • Nokia II (2mm)
 • Nokia I (3.5mm)
 • USB mini (Motorola/HTC/Dopod/MP3/MP4)
 • Mikro USB (Kindle, telefon lain & peranti)
 • LG
 • Samsung i900
 • Sony Ericsson
 • Sony PSP
 • NDS Lite
 • Nintendo DSI & 3ds
Kandungan Pakej:
 • 1 x USB pergelangan tangan Band Bateri
 • 1 x Mini USB Cable
 • 1 x Pengecas kabel Output
 • 9 x Penyambung
Untuk mendapatkannya, anda boleh ke laman ThinkGeek dengan harga RM140.

Blowfly: Jam Penggera Terbang

Blowfly adalah jam penggera yang mempunyai bilah agar ia boleh terbang. Ia mempunyai reka bentuk lain dari yang lain di samping menggunakan warna yang menarik iaitu warna hitam berkilat. Selain itu, ia dilengkapi LCD backlit biru, menggunakan format nombor yang besar dan semestinya wajib mempunyai pelancar bilah helikopter mini.


Jam penggera ini berfungsi apabila apabila masa yang ditetapkan, jam penggera akan berbunyi seterusnya bilah helikopter mini tadi akan terbang. Jam penggera ini akan terus berbunyi sehingga anda bangun dan meletakkan kembali bilah helikopter mini ke tempat asalnya. Jadi jika anda mempunyai masalah untuk bangun awal di waktu pagi atau masa yang diinginkan, anda boleh dapatkkannya tanpa was-was di laman thinkgeek dengan harga $19.90 sahaja.

Ringbow: Cincin gabungan Mouse, Keyboard & Joystick

Wednesday, September 05, 2012


Ringbow adalah cincin penunjuk tanpa wayar bagi peranti pintar anda. Ia dilengkapi dengan butang D-pad ( 9 arah dan satu butang aksi ) dan anda hanya perlu menggunakan ibu jari anda untuk mengendalikannya. D-pad ini telah diprogram dengan pelbagai fungsi dan cukup mudah digunakan.


Antaranya fungsinya ialah boleh digunakan untuk menukar ketebalan berus, warna berus, mengawal permainan, sebagai remote televisyen, mengangkat panggilan telefon, memilih aplikasi peranti dan sebagainya tanpa menekan apa-apa di atas skrin peranti.


Ringbow juga menggunakan sambungan Bluetooth, ia mampu bertahan selama 5 jam untuk sekali cas. Ia juga ditawarkan dalam pelbagai warna, anda boleh dapatkannya di Kickstarter pada harga bermula $35 setelah ia mencapai dana yang secukupnya pada 22 Julai.

Video yang anda akan lihat dibawah akan menerangkan pelbagai fungsi Ringbow dengan lebih lanjut.

HeatStick: Pemanas Air Mudah Alih


Aku suka mengembara ataupun berkhemah, jadi untuk mendapatkan air panas amatlah leceh kerana perlu menghidupkan api terlebih dahulu. Tetapi dengan adanya Heatstick ini, proses untuk mendapatkan air panas menjadi lebih mudah, pantas dan selamat.


Heatstick berfungsi dengan memasukkan pemanas ke dalam botol yang disediakan. Ia tidak menggunakan gas atau bahan bakar sebaliknya ia menjalani proses flameless exothermal untuk memanaskan air oleh pemanas Heatstick.


Untuk mendapatkannya boleh ke laman HeatStick dengan harga $400 tetapi malangnya produk ini tiada stok buat masa kini.

Bug-A-Salt: Senapang Pembunuh Lalat


Dengan menggunakan Bug-A-Salt, aktiviti memburu dan membunuh lalat pasti menyeronokkan dan mudah. Senapang ini hanya menggunakan garam sebagai peluru dan mampu membunuh lalat dan serangga kecil yang lain.


Anda hanya perlu mengisi garam pada ruang yang disediakan sebelum menggunakannya. Untuk sekali tembakan ia hanya menggunakan lebih kurang secubit garam dan ia juga mampu menembak sejauh 3 kaki. Senapang ini juga tidak menggunakan sebarang bateri atau sebarang tenaga elektrik yang menjadikan ia gajet yang mesra alam.

Ia direka oleh Lorenzo Maggiore dan masih dalam proses mengumpul dana di laman Indiegogo dan anda boleh menyumbang sekurang-kurangnya $30 untuk mendapatkan sebuah senapang Bug-A-Salt. Untuk maklumat lanjut boleh layari laman bugasalt.

Wave Electric Violin

Tuesday, September 04, 2012Wave Electric Violin
adalah konsep biola yang dicadangkan untuk Yamaha yang merupakan pengeluar nombor satu dalam industri ini. Reka bentuk konsep ini telah diilhamkan oleh pengalaman pereka sebagai pemain biola selama 10 tahun iaitu Jaewon Hwang. Dia telah menyedari bahawa bermain biola memerlukan banyak amalan dan postur yang betul untuk bermain dengan cantik, untuk itu para pemain memerlukan teknologi yang betul untuk meningkatkan prestasi mereka dengan lebih cepat dan mudah.


Wave Electric Violin dibuat daripada honeycomb aluminium yang berkilat supaya ia menjadi lebih ringan bagi membuat anda berasa kurang keletihan. Selain itu, bahagian dan sudut keseluruhan perbezaan antara empat rentetan adalah sama dengan biola akustik. Jadi, anda boleh menukar antara akustik dan elektrik bila-bila masa anda mahu.

ROOMBA: Robot Vakum


Ketika anda sedang pergi ke kerja, tidak perlu risau jika lantai rumah berhabuk. dengan menggunakan ROOMBA, ia dapat memudahkan kerja menyapu dan menvakum lantai rumah kerana robot ini boleh berkerja secara automatik.

ROOMBA menggunakan inovatif tiga peringkat sistem pembersihan dan navigasi setempat untuk benar-benar membersihkan persekitaran. Ia juga dilengkapi pengesan ketinggian seperti tangga bagi mengelakkan ia jatuh ketika pembersihan dilakukan. Setelah habis kerja-kerja pembersihan, ROOMBA secara automatik akan mengecas bateri dengan sendiri.


Untuk membeli ROOMBA bolehlah ke laman iROBOT.

Iris: Mengawal Kamera Menggunakan Mata

Monday, September 03, 2012


Iris merupakan kamera yang hanya menggunakan mata kita sendiri untuk mengawalnya. Ia akan mengesan pergerakan bebola mata kita dan membolehkan pengguna menangkap apa yang mereka lihat.


Ia direka oleh Mimi Zou,seorang pelajar dari Royal College of Art, Iris dikawal dengan cara mengelip dan menggerakkan bebola mata anda. Ia boleh mengecam subjek yang diambil apabila ia fokus pada mata subjek tersebut.


Untuk ‘zoom in’, pengguna hanya perlu merapatkan kelopak mata dan untuk mengambil gambar pula pengguna perlu kelip mata dua kali. Kamera ini juga boleh muat naik gambar melalui rangkaian Wi Fi atau di simpan di kad SD. Walaupun kamera ini hanya sebuah konsep dan tidak mungkin wujud ianya tetap cool.

IRIScan Book 2: Pengimbas Kertas Tanpa Komputer

Sunday, September 02, 2012


IRIScan Book adalah pengimbas yang tidak memerlukan sebarang komputer untuk beroperasi dan boleh di bawa kemana-mana dengan menyimpannya di dalam beg. Ia berkemampuan untuk menukar dokumen daripada buku, majalah dan sebagainya yang telah diimbas kepada teks yang boleh diedit dan seterusnya ia boleh terus dimuat naik ke dalam dekstop.


Bukan itu sahaja, anda juga boleh menyimpan terus dokumen yang telah diimbas ke dalam memori kad yang disediakan. Ia mampu mengimbas dokumen sehingga mencapai resolusi 600 dpi. Oleh yang demikian, tidak kira bertapa kecilnya tulisan yang diimbas anda pasti boleh melihat dengan jelas di dalam dekstop.


IRIScan Book didatangkan dalam dua versi iaitu versi standard ( $99 ) dan versi Eksekutif ( $129 ) dimana versi eksekutif ini dilengkapi dengan bateri cas berbanding bateri biasa ( AA ) untuk versi standard. Selain itu, versi Ekeskutif memudahkan anda memindahkan ke dalam telefon bimbit kerana ia dilengkapi Bluetooth. Sebagai seorang pelajar gajet ini mungkin amat berguna buat anda dan anda boleh dapatkkanya di laman Irislink.


 
Kisah Gajet © 2012 | Designed by Capik